Γερμανία : 1,7% αυξήθηκαν οι βιομηχανικές παραγγελίες τον Αύγουστο

Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2002 12:26

Αύξηση, για πρώτο μήνα σε σύνολο τριών, σημείωσαν τον Αύγουστο οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία, καθώς αυξήθηκε η ζήτηση προϊόντων που χρησιμοποιούνται στις κατασκευές, όπως μηχανήματα και εργαλεία.

Οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 1,7%, με μεγαλύτερη άνοδο στις παραγγελίες των εξαγωγικών εταιρειών, μετά από μία πτώση σε ποσοστό 0,4% που είχαν σημειώσει τον Ιούλιο, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας. Οι αναλυτές του Bloomberg, εκτιμούσαν, ότι, οι βιομηχανικές παραγγελίες θα σημείωναν πτώση σε ποσοστό 0,5% στη χώρα.

Η έκθεση αυτή, ενδέχεται να καθησυχάσει όλους όσοι ανησυχούν ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης επιστρέφει στην ύφεση, μετά από ανάπτυξη 0,3%, που σημείωσε κάθε μήνα κατά τα δύο τρίμηνα του έτους.

Οι πωλήσεις της Bayerische Motoren Werke AG, η οποία αυξάνει τον αριθμό του προσωπικού της, προκειμένου να αυξήσει την παραγωγή της, αυξήθηκαν περισσότερο από 1/5 τον Αύγουστο.

«Οι συνθήκες για οικνομική ανάπτυξη είναι φανερές», ανέφερε ο Georg Salvamoser, ο επικεφαλής της Solar-Fabrik AG, της γερμανικής εταιρείας κατασκευής εξαρτημάτων για παραγωγή ηλιακής ενεργειας, συμπληρώνοντας : «Δεν υπάρχει όμως αμφιβολία, ότι η οικονομία έχει υποστεί πλήγμα».

Οι παραγγελίες από τις αγορές του εξωτερικού, αυξήθηκαν κατά 2,6% και οι αντίστοιχες από την εγχώρια αγορά, κατά 1,1%, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα