Την AVINOIL εξαγοράζει η MOTOR OIL (HELLAS)

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2001 10:04
UPD:10:31

Στην εξαγορά της AVINOIL AΒΕΝΕΠ, στο όμιλό της προχωρά η MOTOR OIL μετά την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ), κίνηση για την οποία είχε δεσμευθεί ότι θα προχωρήσει σε χρονικό διάστημα 12 μηνών από την πραγματοποίηση της δημόσιας εγγραφής της. Επίσης, είχε δεσμευτεί ότι το ανώτατο ύψος του τιμήματος της εξαγοράς του 100% των μετοχών της AVINOIL θα είναι 13 δισ. δρχ., αξία που είχε προσδιοριστεί από τη μελέτη ανεξάρτητου διεθνούς ελεγκτικού οίκου.

Οπως ανακοινώνθηκε σχετικά, βάσει της νόμιμης διαδικασίας, η εκτίμηση για την καθαρή θέση της AVINOIL ανέρχεται στο ποσόν των 12.800.093.516 δρχ. ή 20.462 δρχ. ανά μετοχή. Αυτό θα είναι και το τίμημα της εξαγοράς του 100% των μετοχών της. Ως προς το τμήμα εξαγοράς, εκκρεμεί η άδεια του αρμόδιου υπουργού Ανάπτυξης, η αίτηση για τη χορήγηση της οποίας θα υποβληθεί εντός των επόμενων ημερών. Την εξαγορά, ενέκρινε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων στις 19 Δεκεμβρίου, η οποία συγκλήθηκε μετά από σχετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας στης 22 Νοεμβρίου.

Η AVINOIL, ανώνυμη βιομηχανική, εμπορική και ναυτιλιακή εταιρεία πετρελαίων, συστάθηκε το 1977, ενώ μέτοχοί της είναι η AVIN HOLDINGS S.A. με 50% και έδρα το Λουξεμβούργο, που ανήκει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη και η ARAMCO OVERSEAS COMPANY B.V., me 50% και έδρα την Ολλανδία, που ανήκει στη Saudi Aramco, και αποτελεί ήδη μέλος του ομίλου της ΜΟΤΟROIL. Στις δραστηριότητές της περιλαμβάνεται το εμπόριο υγρών καυσίμων, λιπαντικών, υγραερίων και ασφάλτου. Το εμπορικό της δίκτυο αποτελείται από 522 πρατήρια υγρών καυσίμων και υποστηρίζεται πλήρως από κατάλληλο τεχνικό προσωπικό, ιδιόκτητα βυτιοφόρα και διοικητική υποδομή. Διαθέτει σύγχρονο σταθμό φόρτωσης βυτιοφόρων οχημάτων στου Αγίους Θεοδώρους, που εφοδιάζεται μέσω αγωγού κατ'ευθείαν από το παρακείμενο διϋλιστήριο της MOTOROIL, η οποία είναι και ο κύριος προμηθευτής της.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΟΗ



Σχολιασμένα