Τόκιο-Εντονο και σήμερα το αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές τραπεζών

Πιέσεις στην υψηλή τεχνολογία
Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2001 10:47
UPD:10:48

MΙΚΤΗ εικόνα παρουσίασε σήμερα η χρηματιστηριακή αγορά του Τόκιο. Εντονες πιέσεις δέχθηκε ο κλάδος της υψηλής τεχνολογίας, ενώ συνεχίστηκε το αγοραστικό ενδιαφέρον για τραπεζικούς τίτλους. Αξιόλογα κέρδη αποκόμισαν, επίσης, και οι μετοχικές τιμές μεγάλων ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών.

Στις 10.434,52 μονάδες, με απώλειες 0,36%, έκλεισε σήμερα ο δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο. Aντιθέτως, ο δείκτης Topix σημείωσε και σήμερα άνοδο και διαμορφώθηκε στις 1.036 μονάδες ενισχυμένος κατά 1,59%.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε ο κλάδος της υψηλής τεχνολογίας μετά την προειδοποίηση της αμερικανικής εταιρείας κατασκευής μικροεπεξεργαστών Micron Technology ότι οι ζημίες της θα είναι μεγαλύτερες από τις προβλέψεις και τη συνακόλουθη πτώση του Nasdaq http://www.naftemporiki.gr/news/static/01/12/20/186188.htm .

Η μετοχή της Tokyo Electron υποχώρησε κατά 4,96%, ενώ απώλειες κατέγραψαν και οι μετοχές των εταιρειών NEC, Advantest και Toshiba. Η τελευταία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι

αποxωρεί από την αγορά τσιπ μνήμης υπολογιστών και ότι εγκαταλείπει το σxέδιο συνεργασίας της με τη γερμανική εταιρεία Infineon http://www.naftemporiki.gr/news/static/01/12/19/185880.htm .

Αντιθέτως, έντονο ήταν και σήμερα το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών για μετοχές από τον κλάδο των τραπεζών μετά τη χθεσινή απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να προβεί σε περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής http://www.naftemporiki.gr/news/static/01/12/20/186171.htm .

«Η απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας δεν επιλύει τα βασικά προβλήματα του χρηματοοικονομικού συστήματος. Ωστόσο, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους επενδυτές και συνέβαλε στην αφύπνιση του αγοραστικού ενδιαφέροντος για μετοχές τραπεζών που είχαν υποχωρήσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα», δήλωσε Ιάπωνας διαχειριστής κεφαλαίων.

Η μετοχή της Asahi Βank σημείωσε εντυπωσιακή άνοδο κατά 18,57%. Σημαντικά κέρδη (9,17%) κατέγραψε και η μετοχή της Mizuho Holdings.

Aνοδικά κινήθηκε και ο κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών μετά από τις χθεσινές αισιόδοξες εκτιμήσεις της Honda http://www.naftemporiki.gr/news/static/01/12/20/186232.htm . Η μετοχή της παραπάνω εταιρείας ενισχύθηκε κατά 0,40%. Ανοδο σημείωσαν, επίσης, οι μετοχές των εταιρειών Τoyota, Nissan και Mazda.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα