Στο «κόκκινο» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2002 19:03

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν σήμερα καθ' όλη τη διάρκεια των συναλλαγών οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη υπό το βάρος έντονων πιέσεων στον κλάδο των τραπεζών.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 3.780,9 μονάδες μειωμένος κατά 0,86% , στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 2.733,56 μονάδες με απώλειες 1,17% και ο DJ Stoxx 50 στις 2.330 μονάδες σημειώνοντας πτώση κατά 1,06%. Περίπου δύο ώρες πριν από τη λήξη της συνεδρίασης στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, ο δείκτης Xetra DAX υποχωρεί κατά 2,03%, στις 2.659 μονάδες.

Η μετοχή της ολλανδικής ABN Amro Bank υποχώρησε κατά 5,87%, στα 10,81 ευρώ. Μεγαλύτερες απώλειες, άνω του 10%, σημειώνει αυτή την ώρα στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο τίτλος της Commerzbank. Οι μετοχές της εν λόγω τράπεζας έχουν σημειώσει μεγάλη πτώση το τελευταίο διάστημα, εν μέσω έντονης φημολογίας για μεγάλες ζημίες στο χαρτοφυλάκιό της χορήγησης δανείων, παρά το γεγονός ότι η τράπεζα το διαψεύδει. Η μετοχή της Deutsche Bank χάνει 5,99%.

Εξαίρεση αποτέλεσε η μετοχή της βρετανικής Abbey National, η οποία έκλεισε με κέρδη 5,04%. Η Bank of Ireland επιβεβαίωσε σήμερα ότι προσέγγισε την Abbey National, την έκτη μεγαλύτερη τράπεζα της Βρετανίας, με σκοπό την εξαγορά. Η Abbey αποτελεί τελευταίως στόχο εξαγοράς, καθώς η συσσώρευση επισφαλών δανείων οδήγησαν εφέτος τα κέρδη της σε μεγάλη πτώση και στην παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της. Η μετοχική τιμή της Bank of Ireland υποχώρησε κατά 8,32%.

Το περιορισμένο αγοραστικό ενδιαφέρον εστιάσθηκε σε μετοχές από τον κλάδο των ασφαλειών. Οι μετοχές των εταιρειών Prudential και Aviva ενισχύθηκαν κατά 5,11% και 4,70% αντιστοίχως.

Επιλεκτικές τοποθετήσεις παρατηρήθηκαν και σε μετοχές πετρελαϊκών εταιρειών. Η μετοχή της γαλλικής TotalFinaElf σημείωσε άνοδο κατά 1,48%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα