Το υπουργείο Γεωργίας για την αναστολή πληρωμών από το ΕΓΤΠΕ

Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2002 19:35

Με αφορμή ανακοίνωση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Αν. Τρακατέλη, μετά από απάντηση του Επιτρόπου Μ. Μπαρνιέ, σχετικά με την αναστολή πληρωμών από το πρόγραμμα «μακροχρόνια αγρανάπαυση βοσκοτόπων», το Υπουργείο Γεωργίας ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Σε μια ευαίσθητη χρονικά περίοδο, ο κ. Τρακατέλης επαναφέρει στη δημοσιότητα το γνωστό θέμα της «μακροχρόνιας αγρανάπαυσης βοσκοτόπων», υποτιμώντας τις ενέργειες των ελληνικών αρχών επί του θέματος και παραβιάζοντας, κατ’ ουσία, ανοικτές θύρες.

Η απάντηση που έλαβε ο κ. Τρακατέλης από τον κ. Μπαρνιέ παραπέμπει σαφώς στις ενέργειες που εδώ και δύο χρόνια έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση, αναστέλλοντας με δική της πρωτοβουλία, όλες τις πληρωμές του προγράμματος.

Ο εν λόγω ευρωβουλευτής θα πρέπει να αναζητήσει στους κόλπους του πολιτικού χώρου από τον οποίο προέρχεται ποίοι είναι αυτοί που προσπαθούσαν να εισπράξουν χρήματα και ποιοι παρείχαν κάλυψη στους παρανομούντες εις βάρος των κοινοτικών ταμείων, μεταξύ των οποίων και ο υποστηριζόμενος από την Νέα Δημοκρατία σημερινός υποψήφιος Νομάρχης Ιωαννίνων.

Αποκρύπτει συνειδητά ο κ. Τρακατέλης ότι με αποφάσεις του υπουργείου Γεωργίας υπήρξε απένταξη από το πρόγραμμα για δύο εταιρείες που εισέπραξαν παράνομα ενισχύσεις, καθώς και ότι έχουν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη 13 υπάλληλοι που εμπλέκονται στη συγκεκριμένη υπόθεση. Για τις ενέργειες αυτές, οι ελληνικές αρχές ενημέρωναν συνεχώς τα αρμόδια κοινοτικά όργανα (OLAF, FEOGA).

Φαίνεται πως η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να απαλλαγεί από τις παλιές της συνήθειες και τα σύνδρομα σκανδαλολογίας και προσπαθεί για μία ακόμη φορά να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και τους αγρότες, προβάλλοντας με το δικό της τρόπο ένα μεμονωμένο γεγονός, επιδιώκοντας να δημιουργήσει, σε μία κρίσιμη στιγμή για την αναθεώρηση της ΚΑΠ και τη διατήρηση των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων, εσφαλμένες εντυπώσεις, όσον αφορά στη διαχείριση των κοινοτικών ενισχύσεων από τη χώρα μας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα