Χ.Α.: Διστακτικότητα στο ταμπλό

Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2010 13:26

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών στην πρώτη συνεδρίαση του έτους, εν αναμονή της εξειδίκευσης των δημοσιονομικών μέτρων για τη μείωση του ελλείμματος και ενόψει της κατάθεσης του προσχεδίου του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης στην Κομισιόν.

Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να μην αποσταλεί σήμερα στις Βρυξέλλες το προσχέδιο του επικαιροποιημένου προγράμματος σταθερότητας, καθώς το οικονομικό επιτελείο θέλει να περιμένει πρώτα τα αποτελέσματα της διαβούλευσης με τους κοινοτικούς αξιωματούχους που αναμένονται στην Αθήνα την Τετάρτη.

«Το 2010 ξεκινάει με πιο αισιόδοξες προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, αλλά και με πολλές προκλήσεις για την ελληνική οικονομία, με τους πρώτους τρεις μήνες να παρουσιάζονται πολύ κρίσιμοι, καθώς η κυβέρνηση καλείται να περάσει πολλά καίριας σημασίας δημοσιονομικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της ριζικής αναδιάρθρωσης του φορολογικού και του ασφαλιστικού συστήματος», ανέφερε η IBG σε σχόλιό της.

Αυτή την ώρα (13:24), ο γενικός δείκτης τιμών παραμένει σχεδόν αμετάβλητος (+0,01%) στις 2.196,41 μονάδες. Ο τζίρος διαμορφώνεται στα 15,85 εκατ. ευρώ.

Από τις υπό διαπραγμάτευση μετοχές, οι 61 σημειώνουν άνοδο, οι 65 υποχωρούν και οι 32 παραμένουν αμετάβλητες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα