Κοντά στα 82 δολ. οι τιμές πετρελαίου

Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2010 10:23

Σταθεροποιητικά κοντά στα 82 δολάρια το βαρέλι κινούνται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αργότερα για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Η έκθεση για τα μισθολόγια, πλην του αγροτικού τομέα, ενδεχομένως να σηματοδοτήσει το τέλος δύο συναπτών ετών απωλειών θέσεων στην αγορά εργασίας, υποδηλώνοντας ότι ζήτηση πετρελαίου στη μεγαλύτερη καταναλώτρια ενέργειας στον κόσμο θα αρχίσει σταδιακά να ανακάμπτει.

«Όλοι είναι λίγο νευρικοί για τα σημερινά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ. Είναι ένας σημαντικός παράγοντας στις προοπτικές για την αμερικανική οικονομία και την παγκόσμια ανάκαμψη», σχολίασε ο Πίτερ Μαγκουάιρ, γενικός διευθυντής της Commodity Warrants Australia στο Σύνδεϋ.

Στις 9:39 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού στα συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου ενισχύονταν κατά 2 σεντς στα 82,68 δολάρια το βαρέλι, έχοντας κλείσει χθες με απώλειες 52 σεντς.

Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent διαμορφωνόταν στα 81,24 δολάρια το βαρέλι, μειωμένη κατά 27 σεντς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα