ΕΕ: Έκκληση για μεγαλύτερο συντονισμό των οικονομικών πολιτικών

Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2010 20:20

«Σε μεγαλύτερο συντονισμό των οικονομικών τους πολιτικών» μελλοντικά, ενόψει της 'άτονης ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας, στην εξέλιξη της χειρότερης μετά το 1930 οικονομικής κρίσης, κάλεσαν σήμερα τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις οι τρεις βασικοί εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουΐς Ροντρίγκεθ Θαπατέρ, η χώρα του οποίου ασκεί την εξάμηνη προεδρία της ΕΕ, τόνισε ότι «για να ενισχυθεί η ΕΕ πρέπει να προχωρήσουμε προς την ευρωπαϊκή οικονομική ολοκλήρωση, προχωρώντας δε θα καταστήσουμε την ευμάρεια ορίζοντα των Ευρωπαίων».

Η επισήμανση έγινε σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε μαζί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον πρόεδρο της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ.

«Επιζητούμε τώρα κοινή πολιτική, ειδικότερα οικονομική πολιτική, αυτόν τον στόχο συμμεριζόμαστε οι τρεις μας», πρόσθεσε ο Ισπανός πρωθυπουργός.

Στην ανάγκη μιας «συλλογικής προσπάθειας», ώστε η ΕΕ να εξέλθει από τη φάση της άτονης οικονομικής ανάπτυξης αναφέρθηκε και ο πρόεδρος Βαν Ρόμπεϊ.

Τέλος, ο πρόεδρος της Κομισιόν επέμεινε ότι «ο συντονισμός (των οικονομικών πολιτικών) των μελών της ΕΕ πρέπει να αυξηθεί», ξεκαθαρίζοντας ότι «έτσι όπως πηγαίναμε, δεν μπορεί να πηγαίνουμε πια»...«Χαιρετίζω τις δηλώσεις Θαπατέρο», υπογράμμισε.

Αποσαφηνίστηκε τέλος από κοινού ότι εάν δεν γίνεται λόγος για μία «οικονομική κυβέρνηση» της ΕΕ, τουλάχιστον θα έπρεπε να συμμερίζονται τα κράτη μέλη της αυτή «τη φιλοσοφία».

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα