Λευκός Οίκος: Απογοητευτικά τα στοιχεία για την ανεργία

Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2010 21:26

Απογοητευτικά χαρακτήρισε ο Λευκός Οίκος τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα για την ανεργία στις ΗΠΑ, σημειώνοντας παράλληλα πως υποδηλώνουν ότι «η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να κινείται μέσα σε ένα πολύ δυσχερές οικονομικό περιβάλλον».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ το Δεκέμβριο παρέμεινε αμετάβλητο στο 10%, με την αμερικανική οικονομία να χάνει συνολικά 85.000 θέσεις εργασίας.

Ο Λευκός Οίκος, δια του προεδρικού εκπρόσωπου Ρόμπερτ Γκιμπς, εξέφρασε σκεπτικισμό αναφορικά με το κατά πόσον η ανεργία σε υψηλά ποσοστά, θα τιθασευτεί στο ορατό μέλλον...προσθέτοντας εμφατικά ότι «ο πρόεδρος περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του τους χειρισμούς του υπουργού των Οικονομικών κ. Τίμοθι Γκάϊτνερ».

«Η πορεία μας (για την καταπολέμηση της ανεργίας) προβλέπεται μακρά», σημείωσε ο εκπρόσωπος στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των συντακτών του Λευκού Οίκου.

«Πάντως, υπάρχουν ακτίνες ελπίδας στο μέτωπο της απασχόλησης», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Λευκός Οίκος δημοσιοποίησε ένα νέο πρόγραμμα για την «πράσινη» ενέργεια, από 183 ξεχωριστές επενδύσεις, σε 43 από τις 50 πολιτείες, το οποίο εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει «τουλάχιστον 17 χιλιάδες θέσεις εργασίας».

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα