Βουλγαρία: Έτοιμη να αιτηθεί ένταξη στο ευρώ

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2010 13:27
UPD:13:28

Την αίτησή της για ένταξη στη ζώνη του ευρώ αναμένεται να καταθέσει η Βουλγαρία στα τέλη του μήνα –μια κίνηση που θεωρείται ότι θα υπονομευτεί από την πιστωτική κρίση που πλήττει την ευρωζώνη, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση του πρωθυπουργού της χώρας, Μπόικο Μπορίσοβ.

Ο επικεφαλής της κεντροαριστερής κυβέρνησης τόνισε, επίσης, ότι η Βουλγαρία δεν θα χρειαστεί άλλη βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ή από τις διεθνείς αγορές ομολόγων προκειμένου να χρηματοδοτήσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα.

Σύμφωνα με έγγραφα στα οποία είχε πρόσβαση η Dow Jones Newswires, ο υπουργός οικονομικών του νεώτερου -και φτωχότερου- μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να αναβαθμίσει τις προβλέψεις του σχετικά με την αύξηση του ΑΕΠ το 2010 σε αύξηση 0,2% από μείωση 2% που είχε προβλεφθεί νωρίτερα.

«Έχουμε ρυθμίσει τα πάντα και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την πορεία της ένταξης στην ευρωζώνης έως το τέλος του μήνα. Η ένταξη στην ευρωζώνη είναι η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησής μου σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής», υπογράμμισε ο κ. Μπορίσοβ στη διάρκεια της συνέντευξής του.

Πηγή: The Wall Street Journal



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα