Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2010 13:27

Βουλγαρία: Έτοιμη να αιτηθεί ένταξη στο ευρώ

Την αίτησή της για ένταξη στη ζώνη του ευρώ αναμένεται να καταθέσει η Βουλγαρία στα τέλη του μήνα –μια κίνηση που θεωρείται ότι θα υπονομευτεί από την πιστωτική κρίση που πλήττει την ευρωζώνη, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση του Μπόικο Μπορίσοβ.

Την αίτησή της για ένταξη στη ζώνη του ευρώ αναμένεται να καταθέσει η Βουλγαρία στα τέλη του μήνα –μια κίνηση που θεωρείται ότι θα υπονομευτεί από την πιστωτική κρίση που πλήττει την ευρωζώνη, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση του πρωθυπουργού της χώρας, Μπόικο Μπορίσοβ.

Ο επικεφαλής της κεντροαριστερής κυβέρνησης τόνισε, επίσης, ότι η Βουλγαρία δεν θα χρειαστεί άλλη βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ή από τις διεθνείς αγορές ομολόγων προκειμένου να χρηματοδοτήσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα.

Σύμφωνα με έγγραφα στα οποία είχε πρόσβαση η Dow Jones Newswires, ο υπουργός οικονομικών του νεώτερου -και φτωχότερου- μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να αναβαθμίσει τις προβλέψεις του σχετικά με την αύξηση του ΑΕΠ το 2010 σε αύξηση 0,2% από μείωση 2% που είχε προβλεφθεί νωρίτερα.

«Έχουμε ρυθμίσει τα πάντα και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την πορεία της ένταξης στην ευρωζώνης έως το τέλος του μήνα. Η ένταξη στην ευρωζώνη είναι η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησής μου σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής», υπογράμμισε ο κ. Μπορίσοβ στη διάρκεια της συνέντευξής του.

Πηγή: The Wall Street Journal