Τέλος στα σενάρια για ενιαίο ΦΠΑ

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2010 14:10
UPD:21:31
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τέλος στα σενάρια περί ενιαίου ΦΠΑ 15% έδωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής. «Δεν υπάρχει καμία σκέψη, καμία πρόταση και καμία εισήγηση», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ σε προϊόντα μαζικής κατανάλωσης.

Όσον αφορά εξάλλου τα δημόσιεύματα σχετικά με την επίμαχη τροπολογία για τη φορολόγηση γονικών παροχών και κληρονομιών και τα περί αντίδρασης από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Ευ. Βενιζέλο, ο κ. Πεταλωτής διευκρίνισε πως ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η κυβέρνηση θα προστατέψει τη συνταγματικότητα της εν λόγω ρύθμισης.

«Δεν υπάρχει καμία σκέψη, καμία πρόταση και καμία εισήγηση», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επίσης, έκανε γνωστό πως ο πρωθυπουργός ζήτησε την αποσαφήνιση της τροπολογίας και παρέπεμψε στην αποσαφήνιση που θα γίνει αύριο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Εν τω μεταξύ, ερωτηθείσα σχετικά με το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ, η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη δήλωσε: «Αυτό που είπα για το ΦΠΑ είναι ότι οι φορολογικές ρυθμίσεις είναι σε διαβούλευση κι ο Υπουργός Οικονομικών όταν θα καταθέσει το φορολογικό νομοσχέδιο θα γνωστοποιήσει και την τελική πρόταση εάν κι εφόσον υπάρχει κάτι για το ΦΠΑ».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα