GM: Πιθανή επιστροφή στα κέρδη το 2010

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2010 15:55
UPD:18:52

Την τελευταία φορά που η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία είχε εμφανίσει κέρδη σε ετήσιο επίπεδο ήταν το 2004, ενώ από το 2005 έχει ανακοινώσει ζημίες συνολικού ύψους 88 δισ. δολαρίων.

Κέρδη αναμένει φέτος η General Motors, σε περίπτωση που η αμερικανική βιομηχανία επιδείξει ήπιους ρυθμούς ανάκαμψης, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της εταιρείας Μπομπ Λουτζ.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Reuters, ο Λουτζ τόνισε ότι η GM ενδεχομένως να καταστεί κερδοφόρα αν η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακάμψει στα 11-12 εκατ. οχήματα το 2010 - όπως είχε προβλέψει η διοίκησή της - από σχεδόν 10,4 εκατ. οχήματα το 2009.

Στόχος της εταιρείας, ανέφερε, είναι να επιστρέψει φέτος στην κερδοφορία. Την τελευταία φορά που είχε εμφανίσει κέρδη σε ετήσιο επίπεδο ήταν το 2004, ενώ από το 2005 έχει ανακοινώσει ζημίες συνολικού ύψους 88 δισ. δολαρίων.

Ο Λουτζ τόνισε επίσης ότι η GM θα πρέπει να αυξήσει την παραγωγή της αυτή τη χρονιά προκειμένου να αντικαταστήσει τα μειούμενα αποθέματά της έπειτα από τις παρατεταμένες διακοπές λειτουργίας σε εργοστάσιά της πέρυσι.

Σε ανάλογες δηλώσεις προέβη και ο επικεφαλής της GM Εντ Ουΐτακερ, o oποίος μάλιστα γνωστοποίησε την πρόθεση της αυτοκινητοβιομηχανίας να εξοφλήσει το ποσό των περίπου 6,7 δισ. δολαρίων (που έλαβε ως κρατική στήριξη) μέχρι φέτος τον Ιούνιο.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα