Αν. Γκερέκου: Εντολή για διαχειριστικό έλεγχο στον ΕΟΤ

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2010 17:30

Τη διενέργεια οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου ώστε να προσδιοριστεί το ακριβές ύψος των οφειλών του ΕΟΤ και η νομιμότητα των οικονομικών υποχρεώσεων που έχουν αναληφθεί ζήτησε η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Αντζελα Γκερέκου.

Η κ. Γκερέκου παρέστη στη συνεδρίαση του δ.σ. του Οργανισμού και ζήτησε ο έλεγχος να γίνει από το Ελεγκτικό Συνέδριο και το Σώμα Επιθεωρητών/Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, ώστε να γίνει πράξη, όπως είπε, «η δέσμευση για διαφάνεια και νομιμότητα».

Η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού τόνισε ότι είναι «επιτακτική ανάγκη η εισαγωγή πραγματικού διπλογραφικού συστήματος στον ΕΟΤ».

«Θέλουμε να αναδείξουμε όλη την αλήθεια για την κατάσταση που παραλάβαμε και να δεσμευτούμε ότι θα θέσουμε τις απαραίτητες ασφαλιστικές δικλείδες, ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον παρόμοιες κατασπαταλήσεις δημόσιου χρήματος. Σε αυτό το πλαίσιο, θα ακολουθήσουν και άλλες πρωτοβουλίες.», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η υφυπουργός τόνισε ότι είναι «επιτακτική ανάγκη η εισαγωγή πραγματικού διπλογραφικού συστήματος στον ΕΟΤ».

«Μόνο με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλιστεί η διαφάνεια και η λεπτομερής καταγραφή, ανά πάσα στιγμή, της πληθώρας των οικονομικών δραστηριοτήτων του Οργανισμού», πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα