Ετοιμος στα τέλη Ιανουαρίου ο τριετής προϋπολογισμός του ΥΠΟΙΚ

Διμερείς επιτροπές με το ΓΛΚ για τα υπόλοιπα υπουργεία
Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2010 14:18

Σύσκεψη με στελέχη των οικονομικών διευθύνσεων του υπουργείου Οικονομικών για την κατάρτιση του τριετούς προϋπολογισμού του υπουργείου με στόχο τον έλεγχο και τον περιορισμό των δαπανών, πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την προεδρία του υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ο τριετής προϋπολογισμός του υπουργείου Οικονομικών θα είναι έτοιμος έως το τέλος Ιανουαρίου, ενώ ο προϋπολογισμός του 2011 έχει ήδη αρχίσει να συντάσσεται με το πρότυπο των προϋπολογισμών προγραμμάτων.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με το υπουργείο, υπάρχει ήδη ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τους πίνακες που πρέπει να συμπληρωθούν και για το 2010, ήδη προβλέπεται από τον προϋπολογισμό μείωση των λειτουργικών δαπανών κατά 10%, κυρίως από τη μείωση των καταναλωτικών δαπανών κατά 25%.

Σύμφωνα με τις επιταγές του πρωθυπουργού, ο οποίος έχει ζητήσει από όλα τα υπουργεία τριετείς προϋπολογισμούς με στόχο τον δραστικό περιορισμό των δαπανών, το ΥΠΟΙΚ έχει ήδη αποστείλει προς όλα τα υπουργεία επιστολή σχετικά με τη πιστή τήρηση του Προϋπολογισμού του 2010, την κατάρτιση τριετών προϋπολογισμών μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου 2010, αλλά και την συγκέντρωση στοιχείων μισθοδοσίας για την δημιουργία αρχείων στο πλαίσιο της δημιουργίας ενιαίας αρχής πληρωμών μισθών στο Δημόσιο.

Επίσης, το υπουργείο Οικονομικών συστήνει διμερείς επιτροπές με τη συμμετοχή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και υπηρεσιών των άλλων υπουργείων, ώστε να εξασφαλιστεί η πιστή εφαρμογή του Προϋπολογισμού του 2010.

Ειδικά για τους τριετείς προϋπολογισμούς, έχει σταλεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προς όλες τις οικονομικές διευθύνσεις εγκύκλιος και υποδείγματα των πινάκων που πρέπει να συμπληρωθούν από όλα τα υπουργεία για την περίοδο 2008-2012. Θα ακολουθήσει ευρεία σύσκεψη με τις αρμόδιες διοικήσεις των άλλων υπουργείων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, στόχος είναι να μειωθούν δραστικά οι σπατάλες και να ελεγχθούν δαπάνες σε όλους τους κωδικούς, ξεκινώντας από εκείνες που δεν ικανοποιούν πραγματικές ανάγκες των υπηρεσιών. Στο πλαίσιο αυτό, καταλήγει η ανακοίνωση, «το υπουργείο Οικονομικών ξεκινά αυτή τη σημαντική προσπάθεια για το νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών, βάζοντας σε τάξη πρώτα τα δικά του οικονομικά. Για να αισθανθούν οι πολίτες ότι το κράτος σέβεται τα χρήματά τους και δίνει λογαριασμό για κάθε ευρώ».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα