Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010 05:28
UPD:05:55

Πτωτικά για πρώτη φορά σε τέσσερις ημέρες κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές των μεταλλουργιών μετά τα βήματα της Κίνας να περιορίσει τον δανεισμό σε συνδυασμό με την υποχώρηση της τιμής των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής.

Ο MSCI Asia Pacific Index υποχωρούσε 0,9% φθάνοντας στις 125,37 μονάδες στις 11:06 π.μ. στο Τόκιο με τις μετοχές των εταιρειών με πρώτες ύλες να σημειώνουν τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των λοιπών 10 κλάδων του δείκτη. Ο περιφερειακός δείκτης αναρριχήθηκε πέρυσι 46% εν μέσω ενδείξεων ανάκαμψης των οικονομιών της περιοχής.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε 0,9%. Στη Νότια Κορέα ο Kospi σημείωνε απώλειες 1,1% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 0,8%. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε 1,7% και στην Κίνα ο Shanghai Composite Index απώλεσε 1,5%.

Χθες στη Νέα Υόρκη ο Standard & Poor’s 500 Index κινήθηκε πτωτικά για πρώτη φορά φέτος, υποχωρώντας κατά 0,9%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Alcoa για το τέταρτο τρίμηνο, τα οποία διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των προβλέψεων των αναλυτών σε συνδυασμό με τα βήματα της Κίνας να περιορίσει την ανάπτυξη στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγάλη οικονομία του κόσμου.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Φεβρουαρίου βυθίστηκε 2,1% φθάνοντας στα 80,79 δολ. το βαρέλι χθες στη Νέα Υόρκη, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες σε πέντε εβδομάδες, ενώ στο London Metal Exchange (LME) ο δείκτης των έξι μετάλλων συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του ψευδαργύρου, υποχώρησε 1,9%.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα