Nέες θυγατρικές από τον όμιλο ΑΛΟΥΜΥΛ

Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2002 17:18
UPD:17:21

Στην ίδρυση δύο νέων θυγατρικών εταιρειών, της ΑΛΟΥΦΥΛ Α.Ε. και της ALUMIL CY Ltd, προχώρησε πρόσφατα η ΑΛΟΥΜΥΛ Α.Ε. στοχεύοντας, όπως επισημαίνει σε σχετική της ανακοίνωση, στην περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στο εξωτερικό και στην αύξηση των παραγωγικών της δυνατοτήτων.

Συγκεκριμένα, η ΑΛΟΥΦΥΛ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε., με τον διακριτικό τίτλο ΑΛΟΥΦΥΛ Α.Ε., θα δραστηριοποιηθεί στην παραγωγή και επεξεργασία προϊόντων αλουμινίου και εξαρτημάτων. Σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 30.000 τ.μ. στο Κιλκίς, θα τοποθετηθούν μεταξύ άλλων τρεις καινούριες, υπερσύγχρονες γραμμές ανοδίωσης ειδικών προδιαγραφών για βιομηχανικά προφίλ, οι οποίες θα επιτρέπουν ειδική επιφανειακή επεξεργασία και βαφή συστημάτων αλουμινίου σε μια ευρεία γκάμα αποχρώσεων. Επίσης η νέα θυγατρική θα παράγει και σύνθετα φύλλα αλουμινίου (composite panel) τύπου ALUCOBOND. Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, με το συγκεκριμένο προϊόν, το J-BOND, η ΑΛΟΥΜΥΛ εισέρχεται δυναμικά στην παραγωγή εξωτερικών επενδύσεων κτιρίων από αλουμίνιο και στοχεύει στην κατάκτηση σημαντικού ποσοστού της εν λόγω αγοράς.

Η ΑΛΟΥΦΥΛ Α.Ε. αποτελεί επένδυση περίπου 16,5 εκατ. ευρώ για τον Όμιλο ΑΛΟΥΜΥΛ, ο οποίος μετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της πρώτης, συνολικού ύψους 60.000 ευρώ, με ποσοστό 97%, ο κ. Γεώργιος Α. Μυλωνάς με 2% και η κ. Ευαγγελία Α. Μυλωνά με 1%.

Η δεύτερη θυγατρική ALUMIL CY Ltd ιδρύθηκε στην Κύπρο με στόχο την ολοκληρωμένη κάλυψη του συνόλου της κυπριακής αγοράς. Η ALUMIL CY Ltd, με μετοχικό κεφάλαιο και έδρα στη Λευκωσία, θα δραστηριοποιηθεί κατ' αρχάς στην εμπορία προϊόντων αλουμινίου. Ωστόσο, έχει ήδη προβλεφθεί η δυνατότητα δημιουργίας παραγωγικών μονάδων και στην Κύπρο, όταν η ανάπτυξη της αγοράς της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής της Μ. Ανατολής το απαιτήσει.

Η ΑΛΟΥΜΥΛ συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της ALUMIL CY Ltd, συνολικού ύψους 40.000 κυπριακών λιρών, με ποσοστό 97%, ο κ. Γεώργιος Α. Μυλωνάς με 2% και η κ. Ευαγγελία Α. Μυλωνά με 1%.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της διοίκησης της ΑΛΟΥΜΥΛ, οι νέες αυτές επενδύσεις, που εντάσσονται στο επενδυτικό πρόγραμμα 2001-2004, θα μεγεθύνουν περαιτέρω τις πωλήσεις και τα κέρδη του Ομίλου, προσθέτοντας σημαντικές υπεραξίες και μεγαλύτερη διεισδυτικότητα στις διεθνείς αγορές.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΜΥ



Σχολιασμένα