Η Esha Holding BV πώλησε το 50% της Ecotherm Beheer

Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2002 17:24

Στην πώληση της συμμετοχής της (50%) στο μετοχικό κεφάλαιο της Ecotherm Beheer προχώρησε η Esha Holding BV, θυγατρική του Ομίλου Alfa Alfa Holdings στην Ολλανδία.

Η μεταβίβαση των μετοχών της Ecotherm στην ιρλανδική CRH ολοκληρώθηκε με είσπραξη του τιμήματος των 12,5 εκατ. ευρώ. Η CRH, η οποία κατείχε ήδη το 50% της Ecotherm Beheer, διαθέτει πλέον το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Η επιχειρηματική αυτή κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής αναδιοργάνωσης του Ομίλου Alfa Alfa Holdings, η οποία περιλαμβάνει την απόσχιση ορισμένων επί μέρους δράσεων ή εταιρειών, που δεν εντάσσονται στον πυρήνα του αναπτυξιακού του πλαισίου (core business).

Η Ecotherm δραστηριοποιείται στην παραγωγή θερμομονωτικών υλικών και δεν συνδέεται με την παραγωγική διαδικασία των ασφαλτικών προϊόντων, στην οποία επικεντρώνεται η επιχειρηματική δραστηριότητα του Ομίλου στην Ολλανδία.

Η Esha Holding BV κατά την παρούσα χρήση προβλέπεται να εμφανίσει τζίρο 200 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 13 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα