Αψήφησαν προειδοποιήσεις

Τι έγινε στις αγορές
Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2010 00:01

Θετικό ήταν χθες το κλίμα στις αγορές μετοχών, καθώς οι επενδυτές αψήφησαν προειδοποιήσεις ρυθμιστικών αρχών και διεθνών οργανισμών για εύθραυστη και άνιση ανάκαμψη και έστρεψαν το βλέμμα σε ενθαρρυντικά μηνύματα για την εταιρική κερδοφορία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε 0,7% στις 1.063,42 μονάδες, με τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις να ηγούνται της ανόδου. Αυξημένο ήταν το ενδιαφέρον και για τους τίτλους των τραπεζών, οι οποίοι κατά τις προηγούμενες ημέρες είχαν δεχθεί ισχυρές πιέσεις. Ανά την Ευρώπη, τόσο ο FTSE100 στο Λονδίνο όσο και ο Xetra Dax στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκαν 0,45%, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε άνοδο 0,37%.

Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι τίτλοι των τεχνολογικών εταιρειών, εν αναμονή και της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων τριμήνου από την Intel μετά το κλείσιμο της αγοράς. Στον αντίποδα πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές των κλάδου πρώτων υλών και ενέργειας, που τους τελευταίους μήνες ωστόσο καταγράφουν μεγάλα κέρδη.

Στις αγορές συναλλάγματος το δολάριο ενισχύθηκε έναντι του ευρώ μετά και την απόφαση της ΕΚΤ να διατηρήσει το βασικό επιτόκιο στο 1%. Το αμερικανικό νόμισμα ωστόσο υποχώρησε έναντι του ιαπωνικού γιεν και άλλων μεγάλων νομισμάτων.

Στην αγορά πετρελαίου η τιμή του αργού παρέμεινε κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα