Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2010 05:30
UPD:05:50

Μεικτή ήταν σήμερα η πορεία των ασιατικών μετοχών καθώς οι καλύτερες από ότι αναμενόταν προβλέψεις για τα έσοδα της Intel Corp. περιόρισαν τις απώλειες των μεταλλουργιών και των εταιρειών ενεργείας.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωνε ελαφρά διαφοροποίηση στις 126,34 μονάδες στις 12:08 μ.μ. στο Τόκιο, αφού ταλαντεύθηκε μεταξύ κερδών και απωλειών τουλάχιστον εννέα φορές σήμερα. Ο περιφερειακός δείκτης έχει σημειώσει αυτήν την εβδομάδα άνοδο 1,7%, την τέταρτη εβδομάδα ανόδου. Πέρυσι, αναρριχήθηκε 52% εν μέσω ενδείξεων ανάκαμψης των οικονομικών της περιοχής, στην οποία οδήγησε η Κίνα.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε 0,2%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index βυθίστηκε 0,7%. Στην Ταϊβάν αντιθέτως ο δείκτης Taiex αναρριχήθηκε 0,7%. Ανοδο 0,8% σημείωσε στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi.

Χθες στη Νέα Υόρκη ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 0,2%, καθώς οι μετοχές των εταιρειών του κλάδου τεχνολογίας σημείωσαν κέρδη πριν την ανακοίνωση των κερδών της Intel σε συνδυασμό με την ανακοίνωση της κυβέρνησης για τα αποθέματα των εταιρειών τα οποία ήταν καλύτερα των προβλέψεων.

Η Intel, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής τσιπ στον κόσμο, προέβλεψε υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών κέρδη για το πρώτο τρίμηνο μετά την ανάκαμψη της ζήτησης για κομπιούτερ. Το τέταρτο τρίμηνο τα κέρδη αυξήθηκαν εννέα φορές φθάνοντας στα 2,28 δισ. δολ., ή 40 σεντς ανά μετοχή, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα