Reuters: «Εξαντλείται η υπομονή του Eurogroup με την Ελλάδα»

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Γ. Παπακωνσταντίνου
Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2010 20:07
UPD:23:23

Η υπομονή των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) με την Ελλάδα εξαντλείται έπειτα από τις επανειλημμένες απόπειρες παραπλάνησής τους σχετικά με το μέγεθος του δημοσιονομικού ελλείμματος και εμφανίζονται έτοιμοι να επιβάλουν κυρώσεις σε βάρος της χώρας μας, εάν χρειαστεί, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το Reuters.

Ωστόσο, «η Κομισιόν διάκειται πολύ θετικά απέναντι στον υπουργό Οικονομικών για τη διάθεσή του να προωθήσει μεταρρυθμίσεις. Αλλα μέλη της κυβέρνησης φαίνεται ότι έχουν εντελώς διαφορετικές αντιλήψεις», σύμφωνα πάντα με τις πηγές του Reuters στο Eurogroup.

«Δεν θα χρειαστεί σχέδιο διάσωσης»

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εκτιμούν ότι δεν θα χρειαστεί σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας και πως ακόμη και αν χρειαστεί δεν θα υπήρχε πολιτική βούληση για κάτι τέτοιο.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν θα χρειαστεί σχέδιο διάσωσης», δήλωσε στο Reuters πηγή στο Eurogroup προσθέτοντας πως, ακόμη κι αν υπήρχε τέτοια ανάγκη, κανείς δεν είναι πρόθυμος να αναλάβει το πολιτικό κόστος. «Δεν υπάρχει διάθεση για πολιτικές αυτοκτονίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, οι Γερμανοί φορολογούμενοι δεν θα είναι καθόλου πρόθυμοι να δώσουν τα χρήματά τους για να σώσουν μία χώρα «η οποία έχει δώσει κατΆ επανάληψη λανθασμένα στατιστικά στοιχεία».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα