Toyota: Προς διπλασιασμό της παραγωγής υβριδικών το 2011

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010 09:38
UPD:09:40
REUTERS/KIM KYUNG-HOON

Σε διπλασιασμό της παγκόσμιας παραγωγής υβριδικών αυτοκινήτων στο 1 εκατ. οχήματα σχεδιάζει να προχωρήσει το 2011 η Toyota Motor, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να παραμείνει ηγέτιδα στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά αυτοκινήτων με χαμηλές εκπομπές άνθρακα, σύμφωνα με την εφημερίδα Nikkei.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο είχε ανακοινώσει ότι στόχος της είναι να πουλήσει 1 εκατ. μοντέλα ετησίως μετά το 2010 και έχει δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην παραγωγή υβριδικών, παρουσιάζοντας πρόσφατα στην Ιαπωνία ένα νέο, αμιγώς υβριδικό μοντέλο, το Sai.

«Για το ορατό μέλλον, στο επίκεντρο της στρατηγικής της Toyota θα βρεθούν τα υβριδικά, όχι τα ηλεκτροκίνητα ή τα οχήματα με κυψέλες καυσίμου», παρατηρεί αναλυτής της Kazaka Securities, σημειώνοντας ότι ο όγκος παραγωγής που αναφέρεται στο ανωτέρω δημοσίευμα είναι σε αντιστοιχία με τις δικές του εκτιμήσεις.

Σημειώνεται ότι τα υβριδικά οχήματα έχουν επιτύχει ισχυρές πωλήσεις χάρη στις γενναιόδωρες επιχορηγήσεις και τις φορολογικές ελαφρύνσεις. Ενδεικτικό είναι ότι το Prius της Toyota πέτυχε τις υψηλότερες πωλήσεις στην Ιαπωνία το 2009.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα