Υποχωρεί το ευρώ έναντι της στερλίνας

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010 12:33

Πτωτικά κινείται σήμερα το ευρώ έναντι της στερλίνας, με τον όγκο συναλλαγών να είναι ωστόσο περιορισμένος καθώς οι αμερικανικές αγορές θα παραμείνουν κλειστές λόγω αργίας.

Πιέσεις στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα ασκούν οι ανησυχίες αναφορικά με το διογκούμενο δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας.

Η προσοχή της αγοράς αναμένεται να επικεντρωθεί στα σχόλια των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, οι οποίοι συνεδριάζουν τη Δευτέρα στο πλαίσιο του Eurogroup και του Ecofin.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει χάσει κάθε δημοσιονομική αξιοπιστία στην αγορά», υποστηρίζει αναλυτής της Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ. «Βλέπουμε επίσης κάποια τάση για αποφυγή ρίσκου εξαιτίας των προβλέψεων για μείωσης της ανάπτυξης σε αναπτυγμένες οικονομίες όπως η Γερμανία.»

Εντωμεταξύ, η στερλίνα ενισχύεται χάρη στα ισχυρά στοιχεία για την αγορά κατοικίας στη Βρετανία και καθώς κερδοσκόποι αγόραζαν το βρετανικό νόμισμα εν μέσω εικασιών ότι η γαλλική επιχείρηση GDF Suez μελετά την κατάθεση προσφοράς για την εξαγορά της βρετανικής International Power.

Στις 12:00 ώρα Ελλάδος, η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,4375 δολάρια και η ισοτιμία δολαρίου/γιεν στα 90,92 γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα