Ανακάμπτουν οι τιμές του πετρελαίου

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010 13:21

Πάνω από τα 78 δολάρια το βαρέλι ενισχύονται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, τερματίζοντας το πτωτικό ράλι των τελευταίων πέντε ημερών, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για τη ζήτηση ενέργειας και την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Στις 12:53 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού στα συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου ενισχυόταν κατά 34 σεντς στα 78,34 δολάρια το βαρέλι, έχοντας υποχωρήσει νωρίτερα μέχρι τα 77,07 δολάρια το βαρέλι – τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών εβδομάδων.

Στο Λονδίνο, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent διαμορφωνόταν στα 77,29 δολάρια το βαρέλι, αυξημένη κατά 18 σεντς.

Οι τιμές του «μαύρου χρυσού» βρέθηκαν στις αρχές της περασμένης εβδομάδας πάνω από τα 80 δολάρια το βαρέλι, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών σε πολλά μέρη του βόρειου ημισφαιρίου και της εισροής νέων κεφαλαίων στον κλάδο των εμπορευμάτων.

Ωστόσο, τα αποθαρρυντικά εταιρικά αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, οι ανησυχίες για τις προοπτικές της οικονομίας και της ζήτησης πετρελαίου, καθώς και η βελτίωση του καιρού στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ οδήγησαν σε πτώση των τιμών για πέντε συνεχείς συνεδριάσεις.

Σημειώνεται ότι ο όγκος των συναλλαγών είναι σχετικά περιορισμένος σήμερα, καθώς οι αμερικανικές αγορές παραμένουν κλειστές λόγω εθνικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα