Βουλή: Κόντρα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για ΕΣΠΑ - Δημόσιες Επενδύσεις

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010 22:15

Αντιπαράθεση για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ και την υλοποίηση του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων σημειώθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον υφυπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Σταύρο Αρναουτάκη και τους βουλευτές της ΝΔ που είχαν καταθέσει σχετική επερώτηση.

«Το ΕΣΠΑ πρέπει να τρέξει και θα τρέξει. Αυτή είναι η ξεκάθαρη και αδιαπραγμάτευτη βούληση της κυβέρνησης, όπως είναι και η αποσύνδεση αυτού του τόσο κρίσιμου προγράμματος από πελατειακές σκοπιμότητες και γραφειοκρατικές αντιλήψεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα τεθεί σε ισχύ ο νέος αναπτυξιακός νόμος και σημείωσε ότι είναι υπό αναθεώρηση ο επενδυτικός νόμος, δίνοντας έμφαση στα επενδυτικά σχέδια που αναμένονται να κατατεθούν μέχρι τέλη Ιανουαρίου και για τα οποία, όπως είπε, θα αρχίσει άμεσα η αξιολόγηση τους.

Απαντώντας δε στις επικρίσεις των βουλευτών της ΝΔ και ιδιαίτερα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Μανώλη Κεφαλογιάννη για την καθυστέρηση στην τοποθέτηση του γενικού γραμματέα για το ΕΣΠΑ, ο κ. Αρναουτάκης υπογράμμισε ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε αποτελεί σημαντική τομή στη δημόσια διοίκηση σε ότι αφορά την διαφάνεια και την αξιοκρατία.

Από την πλευρά τους, οι επερωτώντες βουλευτές της ΝΔ κατηγόρησαν την κυβέρνηση κάνοντας λόγο για ανυπαρξία επενδυτικών σχεδίων, απαράδεκτες καθυστερήσεις, αναντιστοιχία λόγων και έργων με αποτέλεσμα, όπως είπαν, να χάνονται σημαντικοί κοινοτικοί πόροι σε μια τόσο κρίσιμη για τη χώρα περίοδο.

Σε παρέμβαση του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής μίλησε για ανάγκη νέας πορείας, νέων προσανατολισμών και νέων προτεραιοτήτων, ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να επιταχύνουμε τα βήματα μας για να μην χάσουμε το τρένο».

«Για να βγούμε από τη κρίση χρειάζεται πυροδότηση της αναπτυξιακής διαδικασίας», πρόσθεσε ο κ. Παπουτσής.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα