Επαναδημοπράτηση νέων επεκτάσεων της Αττικής Οδού

Ως τα τέλη του έτους
Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2010 13:25
UPD:14:29

Έως τα τέλη του έτους σχεδιάζει η κυβέρνηση να επαναδημοπρατήσει τις νέες επεκτάσεις της Αττικής Οδού, αρχικού προϋπολογισμού 1,8 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ερωτηθείς για το πότε θα επαναδημοπρατηθεί το έργο, ο Δημήτρης Ρέππας δήλωσε στο Reuters: «Μέχρι το τέλος του έτους. Το έργο θα το επανασχεδιάσουμε».

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ακύρωσε τον διαγωνισμό για την κατασκευή και παραχώρηση των επεκτάσεων που είχε προκηρύξει η προηγούμενη κυβέρνηση πέρυσι.

Επαναδημοπρατείται και η κατασκευή του αεροδρομίου στο Καστέλι

«Για τους αυτοκινητόδρομους θα αλλάξει το φυσικό αντικείμενο, δεν θα είναι αυτό που ήταν», δήλωσε ο υπουργός, συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση παραμένει στον στόχο για επαναδημοπράτηση της κατασκευής του αεροδρομίου στο Καστέλι της Κρήτης έως τα μέσα του έτους.

«Στο Καστέλι θα κάνουμε μια καλύτερη πρόταση για τα περιβαλλοντικά και υπάρχει συντονισμένη δράση για τα ραδιοβοηθήματα», δήλωσε ο κ. Ρέππας σχετικά με το αεροδρόμιο, αρχικού προϋπολογισμού 1 δισ. ευρώ.

Τον Δεκέμβριο, η Ελλάκτωρ ανακοίνωσε ότι θα συμμαχήσει με τη γαλλική κατασκευαστική Vinci, προκειμένου να διεκδικήσουν από κοινού την κατασκευή του αεροδρομίου στην Κρήτη.

Κεφάλαια ύψους 7,5 δισ. ευρώ, κυρίως κοινοτικά κονδύλια, αναμένεται να χρηματοδοτήσουν έργα υποδομής, όπως παραχωρήσεις οδικών αξόνων και αεροδρόμια, έως το 2014.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα