Χαμόγελα στο Τόκιο

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010 09:57

Κέρδη 1,2% κατέγραψε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης, ο οποίος ενισχύθηκε από τις ανοδικές τάσεις που επικράτησαν στη μετοχή της Advantest Corp και άλλων εταιρειών τεχνολογίας λόγω της σταθεροποίησης του γεν.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι είναι θέμα χρόνου για την Κίνα να λάβει αυστηρά μέτρα νομισματικής πολιτικής, παρότι η αρχική αντίδραση της αγοράς ήταν περιορισμένη.

«Αυτό που παρακολουθεί η αγορά σήμερα με μεγαλύτερη προσοχή είναι η στάση της Κίνας. Παρότι δεν έχει λάβει ακόμη σκληρά μέτρα, η αγορά είναι ευαίσθητη τις ενδείξεις άσκησης αυστηρής νομισματικής πολιτικής. Βρισκόμαστε ακόμη σε πολύ επισφαλή φάση», σχολιάζει ο Μασάρου Χαμασάκι, ανώτατο στέλεχος της Toyota Asset Management.

«Μόλις όμως, ξεπεράσουμε αυτή τη φάση, οι επενδυτές θα στρέψουν την προσοχή τους στην ισχύ της οικονομίας και στις προσδοκίες για αυξημένα κέρδη», συμπλήρωσε.

Ο διευρυμένος δείκτης Nikkei έκλεισε σήμερα στις 10.868,41 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix έκλεισε στις 956,03 μονάδες, σημειώνοντας επίσης άνοδο 1,2%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα