Πιθανή έκδοση ομολόγων σε δολάριο, γιεν

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ
Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010 12:27
UPD:13:43

O υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου απέρριψε σήμερα το ενδεχόμενο λήψης δανείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, διαψεύδοντας σχετικό δημοσίευμα στον διεθνή Τύπο.

Στην έκδοση ομολόγων σε δολάριο και γιεν ενδέχεται να προχωρήσει φέτος η Ελλάδα, με στόχο τη διεύρυνση της επενδυτικής βάσης, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

«Στα πλάνα μας για τον φετινό δανεισμό περιλαμβάνεται η έκδοση ομολόγου σε δολάριο και πιθανόν μία επίσης σε γιεν», δήλωσε ο κ. Σπύρος Παπανικολάου στο Reuters. «Θέλουμε να διευρύνουμε την βάση των επενδυτών», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανικολάου, ο ΟΔΔΗΧ σχεδιάζει να πραγματοποιήσει παρουσιάσεις στις ΗΠΑ και στην ¶πω Ανατολή εντός της χρονιάς.

Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να δανειστεί περίπου 53 δισ. ευρώ φέτος, ενώ το δημόσιο χρέος της χώρας αναμένεται να ανέλθει στο 120% του ΑΕΠ το 2010, το υψηλότερο στην Ευρωζώνη.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου απέρριψε σήμερα το ενδεχόμενο λήψης δανείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, διαψεύδοντας σχετικό δημοσίευμα στον διεθνή Τύπο.

Συρρικνώνεται το spread

Εντωμεταξύ, το πριμ που ζητούσαν οι επενδυτές για τη διακράτηση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου έναντι του γερμανικού Bund συρρικνώθηκε σήμερα κατά 36 μονάδες βάσης στις 276 μονάδες βάσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters.

Νωρίτερα, τo spread είχε εκτοξευθεί στις 311 μονάδες βάσης, στο υψηλότερο επίπεδο από την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη το 2001.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα