Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2002 07:02
UPD:07:06

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές μετά το ράλι των μετοχών στις αγορές των ΗΠΑ και τα σημάδια ανάκαμψης της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο, τα οποία μεγάλωσαν την ασιοδοξία ότι η ζήτηση θα αυξηθεί για προϊόντα της Canon Inc., της Samsung Electronics Co. και άλλων εξαγωγικών εταιρειών.

«Αυτό φέρνει ανακούφιση για την ώρα», ανέφερε ο Teo Chon Kiat, ο οποίος διαχειρίζεται 1,4 δισ. δολ. σε μετοχές με την DBS Asset Management Ltd. στη Σιγκαπούρη, συμπληρώνοντας : «Οι τιμές των μετοχών στην Ασία υποχώρησαν τόσο πολύ και κοιτάζουμε επιλεκτικά να αγοράσουμε μερικές από αυτές». Ο Teo δεν έκανε αναφορά σε συγκεκριμένες εταιρείες.

Ο δείκτης Nikkei κέρδιζε ποσοστό 1,7% φθάνοντας στις 8.586,85 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο δείκτης έχασε τον τελευταίο μήνα ποσοστό 8,5%. Ο Topix κέρδιζε ποσοστό 1,7% φθάνοντας στις 850,04 μονάδες. Οι μετοχές της Canon, της οποίας το 70% των εσόδων της προέρχεται από τις πωλήσεις της στο εξωτερικό, σημείωνε άνοδο 2,7%, φθάνοντας στις 3.800 γιεν και της Sony, που πραγματοποιεί πωλήσεις περισσότερες του 1/4 των συνολικών στο εξωτερικό, κέρδιζε ποσοστό 2%, φθάνοντας στις 5.060 γιέν.

Ο δείκτης Kospi στην Ν. Κορέα σημείωνε άνοδο σε ποσοστό 2,3%, με τα υψηλότερα κέρδη να εμφανίζει η μετοχή της Samsung Electronics, της μεγαλύτερης εξαγωγικής εταιρείας της χώρας. Στη Σιγκαπούρη ο δείκτης Straits Times κέρδιζε ποσοστό 1% με τις μετοχές της Venture Corp. και της ST Assembly Test Services Ltd. να εμφανίζουν τα μεγαλύτερα κέρδη.

Στην Ιαπωνία, οι μετοχές της Mizuho Holdings Inc. και της UFJ Holdings Inc. υποχωρούσαν, αντιστρέφοντας την προηγούμενη πορεία τους, εν αναμονή ότι η κεντρική τράπεζα θα ασκήσει πιέσεις στην κυβέρνηση για να ωθήσει τις αδύναμες τράπεζες της χώρας και τους δανειστές τους σε πτώχευση, αναφέρει μερίδα επενδυτών.

Στις λοιπές μεγάλες ασιατικές αγορές που είναι ανοιχτές, οι δείκτες κινούντο ανοδικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα