Συνεχίστηκαν οι απώλειες

Τι έγινε στις αγορές
Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010 00:01

Συνεχίστηκαν οι μεγάλες απώλειες της Wall Street, στον απόηχο των νέων προτάσεων του Λευκού Οίκου για μείωση της ανάληψης ρίσκου στο τραπεζικό σύστημα, αλλά και εν μέσω ανησυχιών ότι η Κίνα πιθανότατα να λάβει περισσότερα μέτρα, τα οποία θα συγκρατήσουν την οικονομική της ανάπτυξη.

Η μετοχή της JPMorgan Chase & Co και της Bank of America υποχώρησαν περισσότερο από 6%, οδηγώντας το δείκτη S&P 500 για το χρηματοοικονομικό τομέα στη μεγαλύτερη πτώση από τον Οκτώβριο.

Στην Ευρώπη, οι μετοχές έχασαν σημαντικό έδαφος για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, με τις τράπεζες να υποχωρούν και τον τομέα μετάλλων να δέχεται πιέσεις από τις χαμηλότερες τιμές εμπορευμάτων, εν μέσω φημολογιών για επιβολή υψηλότερων φόρων.

Τα αμερικανικά στατιστικά στοιχεία, που έδειξαν απρόσμενη αύξηση των αιτήσεων για χορήγηση επιδόματος ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα, δημιούργησαν επίσης περισσότερες αμφιβολίες για την οικονομική ανάκαμψη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχώρησε 1,6% στις 1.036,07 μονάδες, στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 22 Δεκεμβρίου. Η πτώση 2% της τιμής του χρυσού, καθώς το δολάριο εκτινάχθηκε ενδοσυνεδριακά σε υψηλά έξι μηνών έναντι του ευρώ, αλλά και άλλων μετάλλων, άσκησε πιέσεις στον τομέα εξόρυξης, με τις μετοχές εταιρειών, όπως Anglo American, ΒΗΡ Billiton, Rio Tinto και Xstrata, να καταγράφουν απώλειες από 3,1% έως 6,2%.

Μεγάλες απώλειες από 1,2% έως 6% κατέγραψαν και οι μετοχές ευρωπαϊκών τραπεζών, δεχόμενες πιέσεις από τις δεσμεύσεις του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, να συγκρατήσει τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες, προτείνοντας νέα όρια στις πρακτικές τους σε επίπεδο συναλλαγών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα