Οριακές απώλειες στην Ευρώπη

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010 11:04

Οριακές απώλειες καταγράφουν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις τραπεζικές μετοχές, ωστόσο, να δέχονται πιέσεις εν μέσω φόβων ότι τα σχέδια του Μπαράκ Ομπάμα να επιβάλει περιορισμούς στις δραστηριότητες των τραπεζών θα επηρεάσουν το σύνολο της βιομηχανίας.

Ο Αμερικανικός πρόεδρος ανακοίνωσε χθες μια σειρά νέων προτάσεων με στόχο να περιοριστεί η έκθεση των αμερικανικών τραπεζικών ιδρυμάτων σε ριψοκίνδυνο ενεργητικό, πυροδοτώντας μαζικές ρευστοποιήσεις στη Wall Street και ασκώντας πιέσεις ιδιαίτερα στον τραπεζικό κλάδο.

Σε περίπτωση που οι προτάσεις λάβουν την έγκριση του Κογκρέσου, θα σηματοδοτήσουν τη μεγαλύτερη αναμόρφωση του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος από τη δεκαετία του 1930.

Στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης καταγράφονται σταθεροποιητικές τάσεις σήμερα, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη FTSEurofirst 300 να σημειώνει οριακή πτώση 0,04% ( στις 10:37 ώρα Ελλάδος) στις 1.035,66 μονάδες.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκονται οι τράπεζες. Οι μετοχές των Credit Suisse, Deutsche Bank, Barclays υποχωρούν σε ποσοστό άνω του 3%, ενώ απώλειες άνω του 2% καταγράφουν και οι τίτλοι των UBS, Royal Bank of Scotland και Santander.

Ανά την Ευρώπη, ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται οριακά κατά 0,1% , ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη υποχωρεί κατά 0,3% και ο CAC 40 στο Παρίσι σημειώνει πτώση 0,2%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα