Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010 05:35
UPD:05:49

Πτωτικά για έκτη συνεχόμενη μέρα κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές καθώς αυξήθηκαν οι ανησυχίες ότι το σχέδιο της αμερικανικής κυβέρνησης για τις τράπεζες θα μειώσει τα κέρδη και θα καθυστερήσει την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Ο MSCI Asia Pacific Index υποχωρούσε 0,7% φθάνοντας στις 121,48 μονάδες στις 12:08 μ.μ. στο Τόκιο. Ο περιφερειακός δείκτης υποχώρησε 4,2% τις έξι προηγούμενες μέρες καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα πρότεινε μέτρα που θα περιορίσουν τους κινδύνους για τις αμερικανικές τράπεζες, και αυξήθηκαν οι ανησυχίες ότι η Κίνα θα λάβει μέτρα για να περιορίσει την ανάπτυξη.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 βυθίστηκε 1,2%, στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index υποχώρησε 0,7% και στη Νότια Κορέα ο Kospi απώλεσε 0,4%. Απώλειες 1% σημείωσε στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng.

Στις 22 Ιανουαρίου στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index υποχώρησε 2,2% καθώς η αβεβαιότητα για την ανανέωση της δεύτερης θητείας του Ben S. Bernanke στη διοίκηση της Fed επηρέασε αρνητικά τις τραπεζικές μετοχές.

Ο χαλκός για παράδοση σε τρεις μήνες υποχώρησε 0,7% φθάνοντας σήμερα στα 7.340 δολ. ο μετρικός τόνος στο London Metal Exchange (LME). Τα συμβόλαια του χρυσού για παράδοση Φεβρουαρίου υποχώρησαν 1,2% φθάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα ενός έτους στη Νέα Υόρκη στις 22 Ιανουαρίου ενώ το αργό πετρέλαιο σημείωσε απώλειες 2,6%. Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα χρυσός και πετρέλαιο κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα