Στα χαμηλότερα μηνός το αργό

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010 06:31
UPD:10:34

Κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα ενός μηνός διαπραγματεύθηκε το αργό καθώς η υποχώρηση των μετοχών και οι προσδοκίες για την αύξηση των επιτοκίων στην Κίνα, περιόρισε την εμπιστοσύνη των επενδυτών για την ισχυροποίηση της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης.

Οι χώρες μέλη του ΟΠΕΚ πρέπει να συμμορφωθούν με τις ποσοστώσεις του Οργανισμού για να αποφευχθεί περαιτέρω πίεση στις τιμές του πετρελαίου, δήλωσε χθες ο πρόεδρος τη National Oil Corp. της Λιβύης, Σόκρι Γκάνεμ. Σημερινή έκθεση στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης πετρελαίου στον κόσμο, θα δείξει κατά πάσα πιθανότητα μείωση των πωλήσεων κατοικιών για πρώτη φορά σε τέσσερις μήνες, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Μαρτίου διαπραγματεύθηκε στα 74,62 δολ. το βαρέλι, 8 σεντς υψηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex) στις 10:04 π.μ. στη Σιγκαπούρη. Νωρίτερα τα συμβόλαια υποχώρησαν έως 43 σεντς, ποσοστό 0,6%, στα 74,11 δολ. το βαρέλι. Την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου το αργό υποχώρησε 2% κλείνοντας στα 74,54 δολ., τα χαμηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 22 Δεκεμβρίου.

Το μπρεντ για παράδοση Μαρτίου διαπραγματεύθηκε στα 72,95 δολ. το βαρέλι, 12 σεντς υψηλότερα, στο ICE Futures Europe του Λονδίνου, στις 10 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης. Στις 22 Ιανουαρίου το μπρεντ σημείωσε απώλειες 2,3% φθάνοντας στα 72,83 δολ. το βαρέλι.

Πτωτικά κινήθηκαν για έκτη μέρα οι ασιατικές μετοχές με τον MSCI Asia Pacific Index να σημειώνει απώλειες 0,8% στις 10:17 π.μ. στο Τόκιο. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε 1,3%.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα