ΣΕΒΕ: Μη ανεκτές οι ακραίες συμπεριφορές των αγροτών

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010 16:05

Η συνέχιση των αγροτικών κινητοποιήσεων θα συμπαρασύρει σε αδιέξοδο το σύνολο της ελληνικής οικονομίας, προειδοποιεί ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και διαμηνύει ότι ο «εξαγωγικός κόσμος δεν μπορεί να ανέχεται πλέον ακραίες συμπεριφορές μερίδας του αγροτικού κόσμου που, στο όνομα του συνόλου του αγροτικού πληθυσμού, εμμένει στο κλείσιμο των δρόμων».

Ο ΣΕΒΕ καλεί τους αγρότες «να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να εγκαταλείψουν τα μπλόκα και αυτής της μορφής της κινητοποιήσεις, επιδεικνύοντας υπευθυνότητα και κοινωνική ευαισθησία».

Αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου των Αγροτών με την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα. Μπατζελή, ο Σύνδεσμος τονίζει ότι οι ελπίδες πως οι συνομιλίες «θα μπορούσαν να αποτελέσουν την αρχή ενός ουσιαστικού διαλόγου για τα διαρθρωτικά προβλήματα του αγροτικού κλάδου, με παράλληλη διακοπή των αγροτικών κινητοποιήσεων, δυστυχώς, διαψεύστηκαν».

«Η εξαγωγική, παραγωγική και εμπορική, δραστηριότητα κινδυνεύει να συρρικνωθεί, δεχόμενη ένα ακόμη πλήγμα, αυτή τη φορά στο εσωτερικό της χώρας, τη στιγμή που εξαντλούνται οι προσπάθειες για επιβίωση λόγω των επιπτώσεων από τη διεθνή οικονομική κρίση», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΕΒΕ.

«Μια κρίση που απαιτεί από όλους μας σύνεση, ψυχραιμία και κατανόηση και όχι ακραίες συμπεριφορές για την εκβιαστική ικανοποίηση αιτημάτων που καθιστούν όμηρους άλλους κλάδους της ελληνικής οικονομίας με αρνητικές συνέπειες στην απασχόληση και στην κοινωνία», προσθέτει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα