Τρ. Πειραιώς: Δάνειο 50 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ

Για τη χρηματοδότηση ΜμΕ στη ΝΑ Ευρώπη
Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010 14:05

Δάνειο ύψους 50 εκατ. ευρώ, με σκοπό τη στήριξη επενδύσεων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη Ρουμανία, χορηγεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) στην Piraeus Bank Romania, θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς.

Ειδικότερα, το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση αυξήσεων μόνιμου κεφαλαίου κίνησης καθώς και επενδύσεων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη Ρουμανία, στους τομείς της βιομηχανίας, των υπηρεσιών (συμπεριλαμβανομένου του τουρισμού), της γεωργίας, της υγείας, της ενέργειας, της προστασίας του περιβάλλοντος και της οικονομίας της γνώσης.

Το δάνειο «αποσκοπεί επίσης να συμβάλει στον μετριασμό των επιπτώσεων της τρέχουσας οικονομικής κρίσης διευκολύνοντας την πρόσβαση σε μεσομακροπρόθεσμες χρηματοδοτήσεις με ευνοϊκούς όρους», αναφέρει η ΕΤΕπ σε ανακοίνωσή της.

Για την επίτευξη των στόχων αυτών η ΕΤΕπ έχει απλοποιήσει τις διαδικασίες της και διευρύνει το πεδίο των δραστηριοτήτων της, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν στο εξής και τη χρηματοδότηση επενδύσεων σε άυλα στοιχεία ενεργητικού καθώς και κεφαλαίων κίνησης.

Επιπλέον, η τράπεζα προωθεί πιο διαφανείς διαδικασίες, μεριμνώντας ώστε τα πλεονεκτήματα των χρηματοδοτήσεών της να μεταφέρονται αποτελεσματικότερα στους τελικούς αποδέκτες. Κάθε δάνειο που θα χορηγείται από τα κεφάλαια που παρέχονται από την ΕΤΕπ στην Piraeus Bank Romania θα πρέπει να πληροί τα κριτήρια που έχει καθορίσει η ΕΤΕπ, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα