Δάνειο 220 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ στην Κύπρο

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2002 19:18

Δάνειο ύψους 220 εκατομμυρίων ευρώ αποφάσισε να χορηγήσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) στην Κύπρο, για την ολοκλήρωση προγραμμάτων που αφορούν τους τομείς της εκπαίδευσης, της ενέργειας και των μεταφορών.

Ειδικότερα, 100 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στην Υπηρεσία Ηλεκτρισμού της Κύπρου για να βελτιωθούν τα συστήματα μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος υψηλής τάσης, να αυξηθεί η ασφάλεια της παροχής ρεύματος και να μειωθούν οι διαρροές του δικτύου.

Επίσης, 65 εκατομμύρια ευρώ θα χορηγηθούν, μέσω του υπουργείου Οικονομικών της Κύπρου, για τη δημιουργία μιας πανεπιστημιούπολης για τους φοιτητές του πανεπιστημίου της Κύπρου που έχει την έδρα του στη Λευκωσία.

Τέλος, 55 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στην Κύπρο για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας των υπηρεσιών εναέριας κυκλοφορίας του FIR Λευκωσίας.

Οι ενισχύσεις αυτές χορηγούνται με βάση ένα πρόγραμμα δανειοδότησης της ΕΤΕπ προς τις υποψήφιες προς ένταξη στην Ε.Ε. χώρες, που στόχο έχει την ενίσχυση σχεδίων που θα βοηθήσουν την ενταξιακή τους πορεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα