EΣΕΕ: Νέος γενικός διευθυντής ο Λ. Σταυρόπουλος

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010 14:13

Με ομόφωνη απόφαση του Προεδρείου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) ο τ. Ειδικός Γραμματέας Ανταγωνιστικότητας του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Λευτέρης Σταυρόπουλος ανέλαβε τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή της ΕΣΕΕ και του Κέντρου Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου (ΚΑΕΛΕ).

Ο Λευτέρης Σταυρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Σπούδασε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Ευρωπαϊκές & Διεθνείς Σπουδές στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης και στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο από το London School of Economics (MSc in European Studies) όπου ειδικεύτηκε σε θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής συνοχής και ευρωπαϊκής οικονομίας.

Είναι αντιπρόεδρος του Επενδυτικού Συμβουλίου του Jeremie Fund για την Ελλάδα που διαχειρίζεται το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, ενώ διετέλεσε την περίοδο 2007-2009 Ειδικός Γραμματέας Ανταγωνιστικότητας στο Υπουργείο Ανάπτυξης όπου με επιτυχία διαχειρίστηκε τα Επιχειρησιακά Προγράμματα «Ανταγωνιστικότητα 2000-2008» και «Επιχειρηματικότητα και Ανταγωνιστικότητα 2007-13» με σημαντική συμβολή στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ΜΜΕ στους τομείς εμπορίου-υπηρεσιών, μεταποίησης, και τουρισμού και την προαγωγή της καινοτομίας καθώς και της έρευνας και τεχνολογίας.

Την περίοδο 2005-2007 υπηρέτησε στις Βρυξέλλες ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις στο Συμβούλιο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ε.Ε. για τη διαμόρφωση του πολύ σημαντικού νομοθετικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία των διαρθρωτικών ταμείων της Ε.Ε. -από τα οποία η χώρα μας απολαμβάνει σημαντικούς πόρους μέσω του ΕΣΠΑ (Δ ΚΠΣ)- όπου πέτυχε πολλές ευνοϊκές ρυθμίσεις για την χώρα μας.

Έχει επίσης διατελέσει σύμβουλος της ηγεσίας του ΥΠ.ΕΞ την περίοδο 2004-2005 στις διαπραγματεύσεις για την εξασφάλιση των πόρων του ΕΣΠΑ (Δ ΚΠΣ), Ειδικός Επιστήμονας στη διαχείριση κοινοτικών πόρων στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (2000-2004) και σύμβουλος για ευρωπαϊκά και ελληνοτουρκικά θέματα στο ΥΠ.ΕΞ την περίοδο 1997-2000, επιστημονικός συνεργάτης στο Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών (1999 – 2000) και στο Ελληνικό ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) (1990-1994) και κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών στο Health Institute του London School of Economics (1994-1995).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα