Με θετικό πρόσημο άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010 10:31

Με κέρδη άνοιξαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ανακάμπτοντας από την πτωτική πορεία της περασμένης εβδομάδας. Σημαντικό ρόλο στην ανάκαμψη της αγοράς έπαιξαν οι καθησυχαστικές δηλώσεις του Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος έριξε τους τόνους όσον αφορά στα μέτρα κατά των απολαβών των τραπεζιτών.

Τα μεγαλύτερα κέρδη έχουν καταγράψει μέχρι στιγμής οι τράπεζες, οι οποίες έβλεπαν τις μετοχές τους να κάνουν βουτιά στις προηγούμενες συνεδριάσεις, εξαιτίας των εξαγγελιών του Αμερικανού προέδρου.

Θετική επίδραση είχε, επίσης, στις αγορές οι δεσμεύσεις της Fed ότι θα διατηρήσει τα επιτόκια σε μηδενικά σχεδόν επίπεδα για «παρατεταμένη χρονική περίοδο».

Στις 10.05 (ώρα Ελλάδος), ο FTSEurofirst 300 σημείωνε άνοδο 1,3% στις 1.027,44 μονάδες, μετά από τη βουτιά 5,2% τις έξι προηγούμενες συνεδριάσεις.

«Η βιαιότητα των ρευστοποιήσεων ήταν αιφνιδιαστική, οι επενδυτές πανικοβλήθηκαν. Δεν πιστεύω ότι πρόκειται για αλλαγή των τάσεων, καθώς και τα μακροοικονομικά στοιχεία δείχνουν προς την αντίθετη κατεύθυνση», σχολιάζει ο Ζακ Χένρι, αναλυτής της Louis Capital Markets στο Παρίσι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα