Σε κλοιό πιέσεων οι μετοχές

Τι έγινε στις αγορές
Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010 00:01

Μακριά από το ρίσκο έμειναν χθες οι επενδυτές εν μέσω επίμονων ανησυχιών για τη διόγκωση των κρατικών χρεών, αλλά και απογοητευτικών εταιρικών αποτελεσμάτων. Μετοχές, μέταλλα, πετρέλαιο, αλλά και το ευρώ βρέθηκαν σε κλοιό πιέσεων.

Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στο επίκεντρο των πιέσεων βρέθηκαν οι μετοχές του κλάδου τεχνολογίας, με αποτέλεσμα ο δείκτης Nasdaq να υποχωρεί ενδοσυνεδριακά έως και 2%.

Ισχυρές πιέσεις δέχονταν όμως και οι δείκτες Dow Jones και S&P 500, καθώς οι ρευστοποιήσεις διαχέονταν σε όλους σχεδόν τους κλάδους. Η Qualcomm, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια επεξεργαστών για κινητά τηλέφωνα, είδε τη μετοχή της να κάνει «βουτιά» 14%, καθώς υποβάθμισε τις προβλέψεις της για τα φετινά έσοδα, ενώ πτώση άνω του 10% σημείωνε και η μετοχή της Motorola.

Στην Ευρώπη ο δείκτης FTSEurofirst 300 σημείωσε πτώση 1,2%, στις 1.001,73 μονάδες. Στο επίκεντρο των πιέσεων βρέθηκαν τράπεζες, φαρμακοβιομηχανίες, αλλά μεταλλευτικές επιχειρήσεις εξαιτίας της μεγάλης πτώσης των τιμών του χαλκού.

Βαθύ κόκκινο έδειξαν τα ταμπλό των περισσότερων μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε 1,4%, στη Φραγκφούρτη ο Xetra Dax είχε απώλειες 1,8% και στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε πτώση 1,9%.

Στις αγορές συναλλάγματος το ευρώ υποχώρησε σε ναδίρ εξίμισι μηνών έναντι του δολαρίου, ενώ κατέγραφε σημαντικές απώλειες και έναντι του γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα