Με πτώση ο Ιανουάριος

Τι έγινε στις αγορές
Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2010 00:01

Νευρικότητα χαρακτήρισε τη χθεσινή συνεδρίαση στη Wall Street με τις μετοχές να ταλαντεύονται μεταξύ κερδών και απωλειών, καθώς η πτώση του τεχνολογικού τομέα επισκίασε τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για το αμερικανικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν τέταρτου τριμήνου 2009.

Παρά την αύξηση των κερδών της κατά 60% στο τρίμηνο που έληξε στα τέλη Δεκεμβρίου 2009, η Microsoft οδήγησε τις μετοχές τεχνολογίας στη μεγαλύτερη πτώση ανάμεσα σε δέκα κλάδους, από τη στιγμή που ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις δεν έχουν αρχίσει ακόμη να δαπανούν για αγορά λογισμικού.

Οι δείκτες Dow και S&P 500 αναμενόταν να κλείσουν τον Ιανουάριο με πτώση κοντά στο 3%, γνωρίζοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από το Φεβρουάριο του 2009.

Αντίθετα, η Ευρώπη παρουσίασε τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο σε διάρκεια τριών εβδομάδων χάρη στην ανάκαμψη των τραπεζών αλλά και στα καλύτερα του αναμενομένου αμερικανικά στατιστικά στοιχεία. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε 1% για να κλείσει στις 1.011,38 μονάδες, καταγράφοντας τα μεγαλύτερα ημερήσια κέρδη από τις 4 Ιανουαρίου.

Καθ' όλη τη διάρκεια του Ιανουαρίου απώλεσε 3,3% της αξίας του, με αποτέλεσμα να παρουσιάσει τη χειρότερη μηνιαία επίδοση από το Φεβρουάριο του 2009.

Αναλυτές προσβλέπουν μεν σε αύξηση χάρη στα καλύτερα των προβλέψεων εταιρικά αποτελέσματα, προειδοποιούν ωστόσο ότι η αγορά θα χρειαστεί χρόνο για να κινηθεί υψηλότερα, γιατί η εμπιστοσύνη έχει συθέμελα κλονιστεί κυρίως λόγω των αρνητικών εξελίξεων στην Ελλάδα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα