Επισκόπηση Οικονομικού Τύπου

Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2010 10:34

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πάνω οι μετοχές, κάτω το spread με στήριξη ΕΕ".

"Συρρίκνωση των spreads των ελληνικών ομολόγων καταγράφηκε, χθες, μετά την έκρηξη που σημείωσαν την Πέμπτη, εξέλιξη που αποδίδεται στις διαβεβαιώσεις κοινοτικών αξιωματούχων ότι η Ελλάδα δεν κινδυνεύει με χρεοκοπία, αλά και στη βελτίωση του κλίματος που προήλθε και από τις επαφές και τις δηλωσεις του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, στο περιθώριο των εργασιών του διεθνούς οικονομικού φόρουμ στο Νταβός", γράφει σημερα η «Ν».

ΕΞΠΡΕΣ: "Χωρίς... άδεια παραγωγής φωτοβολταϊκά έως 500 kw”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πενταπλασιάζεται η ισχύς των φωτοβολταϊκών πάρκων, των ηλιακών συστημάτων και των μικρών υδροηλεκτρικών που μπορούν να εγκατασταθούν χωρίς άδεια παραγωγής. Αυτό προβλέπει ειδική διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την επιτάχυνση της ανάπτυξης των ΑΠΕ...".

ΚΕΡΔΟΣ: "Χαμόγελα από το Νταβός- Οι κοινοτικοί εταίροι συζητούν στο παρασκήνιο τη στήριξη της Ελλάδος".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "άνεμος αισιοδοξίας αρχίζει να πνέει στο Νταβός για την Ελλάδα, καθώς φαίνεται ότι αποδίδουν οι αλλεπάλληλες επαφές της κυβέρνησης με Ευρωπαίους αξιωματούχους και πολιτικούς. Την ίδια στιγμή πολλαπλασιάζονται οι δηλώσεις υποστήριξης, κάτι που ερμηνεύεται από τους αναλυτές ως μία προσπάθεια των Ευρωπαίων εταίρων να βοηθήσουν για την εκτόνωση των πιέσεων στην αγορά ομολόγων..."

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: "Τώρα! Τώρα! Τώρα! Πάρτε μέτρα"

Η εφημερίδα γράφει ότι "τα ψέματα τελείωσαν. Ήρθε ο καιρός να πούμε τα πράγματα με τ' ονομά τους. Ωμά. Χωρίς φιοριτούρες, περικοκλάδες και φτιασιδώματα. Γυμνή την αλήθεια να παρουσιάσουμε στον λαό πρέπει. Να τη δει και να μάθει πόσο άσχημη είναι η κατάσταση των (οικονομικών και όχι μόνον) πραγμάτων".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα