Αμετάβλητος παρέμεινεο Nikkei

Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2010 10:23

Στα επίπεδα της Παρασκευής έκλεισε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης, με τους επενδυτές να αγοράζουν μετοχές εταιρειών που ανακοίνωσαν «επιθετικά» κέρδη, όπως η Mizuho Financial Group, και να πωλούν μετοχές εταιρειών φυσικών πόρων εξαιτίας της υποχώρησης στην τιμή των εμπορευμάτων.

Απώλειες 1,2% κατέγραψε η μετοχή της Toyota Motor Corp, μετά από την πτώση 14 ποσοστιαίων μονάδων την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας της ανάκλησης αρκετών μοντέλων της στις ΗΠΑ.

Πτώση σημείωσε και η Honda Motor Co, μετά την ανακοίνωση μαζικής ανάκλησης λόγω ελαττωματικού διακόπτη παραθύρου.

«Η αυξανόμενη διάθεση αποστροφής του κινδύνου αντανακλάται στην εξασθένιση του ευρώ και την πτώση της τιμής του πετρελαίου, ενώ οι επενδυτές προσπαθούν να προσδιορίσουν την κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί το χρηματιστήριο υπό τις δεδομένες συνθήκες», δήλωσε ο Καζουζίρο Τακαχάσι, γενικός διευθυντής της Daiwa Securities Capital Markets.

«Οι επενδυτές έχουν προεξοφλήσει τα ικανοποιητικά κέρδη και ακόμη και όταν μεμονωμένες εταιρείες ανακοινώνουν θετικά αποτελέσματα, δεν είναι αρκετά υψηλά για να δώσουν ώθηση στην αγορά», συμπληρώνει.

Ο Nikkei ενισχύθηκε μόλις κατά 6,98 μονάδες κλείνοντας τις 10.205,02 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix κατέγραψε απώλειες 0,3% υποχωρώντας στις 898,61 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα