Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2002 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνει η Samsung Electronics Co. και η Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., μετά το ράλι ανόδου στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης, καθώς αυξάνεται η αισιοδοξία για τα έσοδα των εταιρειών.

Στη Ν. Κόρεα ο δείκτης Kospi κέρδιζε ποσοστό 3,9% φθάνοντας στις 610,30 μονάδες στις 11:28' π.μ. στη Σεούλ. Στην Ταϊβάν ο TWSE σημείωνε άνοδο κατά 1,2% με τα μεγαλύτερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών παραγωγής chip, όπως της Taiwan Semiconductor και της United Microelectronics Corp., μετά τη σημαντική άνοδο του δείκτη των εταιρειών του κλάδου σε χρονικό διάστημα πέντε μηνών.

«Οι ασιατικές αγορές ακολουθούν πιστά την πορεία των αμερικανικών», ανέφερε ο Stewart Aldcroft, ο οποίος διαχειρίζεται 400 εκατ. δολ. σε μετοχές στις αγορές της Ασίας, εκτός της Ιαπωνίας, με την Investec Asset Management Ltd. στο Χογκ Κογκ.

Στις άλλες αγορές της περιοχής, στη Σιγκαπούρη ο δείκτης Straits Times κέρδιζε ποσοστό 0,8%. Στην Αυστραλία, άνοδο 0,9% σημείωνε ο δείκτης S&P/ASX 200 μετά την άνοδο της μετοχής της BHP Billiton, ως αποτέλεσμα των υψηλότερων τιμών χαλκού.

Οι μετοχές της Singapore Airlines Ltd. και της Qantas Airways Ltd. εμφάνιζαν απώλειες, καθώς έντονη είναι η ανησυχία ότι μετά τις εκρήξεις στο Μπαλί της Ινδονησίας, θα περιοριστούν οι αεροπορικές μετακινήσεις στην περιοχή. Οι εν λόγω αεροπορικές εταιρείες είναι οι μεγαλύτερες των υπολοίπων που κάνουν πτήσεις στο Μπαλί.

Στην Ινδονησία ο δείκτης Jakarta Composite Index ενδέχεται να κινηθεί πτωτικά μετά τις εκρήξεις, οι οποίες προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 216 ανθρώπων, επηρεάζοντας αρνητικά την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Οι αρχές της Ινδονησίας απέδωσαν τις εκρήξεις σε τρομοκρατική ενέργεια.

Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ιαπωνία και το Χογκ Κογκ, λόγω εθνικής εορτής. Απώλειες σημείωναν οι δείκτες στη Μαλαισία, τις Φιλιππίνες και την Κίνα, τη στιγμή κατά την οποία στη Ν. Ζηλανδία ο δείκτης Top 40 σημείωνε κέρδη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα