Ν. Νανόπουλος: Το πιστωτικό σύστημα θα στηρίξει τις μεταρρυθμίσεις

Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2010 15:11

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank παρατήρησε ότι δεν επιτρέπεται να παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα το σπρεντ των ομολόγων σε υψηλά επίπεδα, καθώς μεταξύ άλλων υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις στο κόστος του χρήματος.

Το πιστωτικό σύστημα είναι αποφασισμένο να στηρίξει τις μεταρρυθμίσεις, που απαιτούνται για να βγει η χώρα από την κρίση, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Νικόλαος Νανόπουλος, σε εκδήλωση της τράπεζας.

Παρατήρησε ακόμα ότι δεν επιτρέπεται να παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα το σπρεντ των ομολόγων σε υψηλά επίπεδα, καθώς μεταξύ άλλων υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις στο κόστος του χρήματος.

Ο κ. Νανόπουλος υποστήριξε επίσης ότι το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. «Θα πρέπει να σηματοδοτήσει για την ελληνική οικονομία και την κοινωνία την απαρχή μιας περιόδου σοβαρού διαρθρωτικού μετασχηματισμού και δημοσιονομικής πειθαρχίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας μας είναι ένας καθοριστικός παράγοντας για τη δημοσιονομική σταθερότητα και την επάνοδο της οικονομίας μας σε τροχιά ανάκαμψης», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα