Moody's: Δεν κινδυνεύουν οι κινέζοι εκδότες τίτλων από την αύξηση επιτοκίων

Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2010 15:17
UPD:15:28

Η αύξηση των επιτοκίων θα δώσει στις τράπεζες την ευκαιρία ενίσχυσης των εσόδων τους.

Ήπιες επιπτώσεις θα έχει στην κερδοφορία των κινεζικών εκδοτών τίτλων και στις θέσεις των μετόχων μια μικρή ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων στην Κίνα, υποστηρίζει στην τελευταία της έκθεση η Moody's.

«Ως εκ τούτου, δεν προβλέπεται να προβούμε σε υποβάθμιση των κινέζων εκδοτών τίτλων που παρακολουθούμε εξαιτίας μια μικρής αύξησης στα επιτόκια. Εάν, όμως, τα επιτόκια αυξηθούν δραματικά, οι πιέσεις στην κεφαλαιακή τους διάρθρωση ενδέχεται να ενταθούν», δηλώνει ο Ντάνιελ Γονγκ, αναλυτής της Moody's και συντάκτης της έκθεσης.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι κινέζοι εκδότες τίτλων διατηρούν συντηρητικά χαρτοφυλάκια επενδύσεων –στην πλειονότητά τους απαρτίζονται από ομόλογα και τραπεζικές καταθέσεις.

Εξαιτίας της περιορισμένης προσφοράς μακροχρόνιων εγχώριων ομολόγων στην Κίνα και των περιορισμών όσον αφορά στις ξένες επενδύσεις, η διάρκεια των επενδύσεων των Κινέζων εκδοτών είναι σχετικά σύντομη και η λογιστική αξία των ομολόγων δεν επηρεάζεται από τις μεταβολές των επιτοκίων.

Η αύξηση των επιτοκίων, απεναντίας, θα δώσει στις τράπεζες την ευκαιρία ενίσχυσης των εσόδων τους. Εν τω μεταξύ, οι μεγάλοι ρυθμοί ανάπτυξης των κινέζων τραπεζών θα συνεχιστούν στο προσεχές μέλλον δεδομένων των χαμηλών ποσοστών διείσδυσης, των προοπτικών ισχυρής ανάπτυξης, των υψηλών ποσοστών αποταμίευσης και της γήρανσης του πληθυσμού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα