Ολυμπιακό έργο 25,9 εκατ. ευρώ στην κοινοπραξία Εμπεδος-ΑΕΓΕΚ-ΕΚΤΕΡ

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2002 14:00

Το έργο κατασκευής ξενώνων στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, το οποίο θα αποτελέσει ένα από τα χωριά Τύπου της Ολυμπιάδας του 2004, ανέλαβε η κοινοπραξία Εμπεδος Α.Ε.-ΑΕΓΕΚ-ΕΚΤΕΡ Α.Ε., στην οποία η Εμπεδος συμμετέχει σε ποσοστό 50%.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 25,9 εκατομμυρίων ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί το Μάιο του 2004, ενώ η σχετική σύμβαση μεταξύ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και της αναδόχου κοινοπραξίας υπεγράφη την Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2002.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν την κατασκευή ενός συγκροτήματος 15 κτιρίων όπου θα στεγάζονται οι κοιτώνες των εκπροσώπων Τύπου, συνολικής δυναμικής 800 κλινών. Επίσης, θα κατασκευαστεί εστιατόριο, κτίριο που θα εξυπηρετεί ανάγκες των διοικητικών υπηρεσιών, καθώς και κτίριο καταστημάτων, συνολικής επιφάνειας περίπου 30.000 τ.μ.

Η σύμβαση προβλέπει ακόμη έργα διαμορφώσης του χώρου που περιβάλλει το οικόπεδο στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, συνολικής έκτασης 67.000 τ.μ. με τη δημιουργία εσωτερικών πεζόδρομων, έργων οδοποιίας, παρτέρια κ.ά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΕΓΕΚ
  • ΕΚΤΕΡ



Σχολιασμένα