Saab 9-5: Πέντε αστέρια στις δοκιμές ασφαλείας του EuroNCAP

Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2010 16:24

Την ανώτατη βαθμολογία των πέντε αστέρων κατέκτησε στις δοκιμές ασφαλείας του οργανισμού EuroNCAP το νέο Saab 9-5 αρκετό καιρό πριν ξεκινήσει επίσημα την εμπορική του πορεία.

Ο οργανισμός EuroNCAP δημοσιεύει μια συγκεντρωτική βαθμολογία σε αστέρια για κάθε αυτοκίνητο που υποβάλλει σε δοκιμές ασφαλείας, με μέγιστη βαθμολογία τα 5 αστέρια. Η συνολική αυτή βαθμολογία για την ασφάλεια αντικατοπτρίζει το πόσο καλά το αυτοκίνητο αποδίδει σε 4 τομείς: Στην προστασία των ενηλίκων, στην προστασία των παιδιών, των πεζών και στην ενίσχυση της ασφάλειας.

Η συνολική βαθμολογία υπολογίζεται σταθμίζοντας τις 4 επιμέρους βαθμολογίες μεταξύ τους, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι κανένας τομέας δεν υποβαθμίζεται.

Οι βαθμολογίες για την προστασία ενηλίκων και παιδιών απορρέουν από αρκετές δοκιμές πρόσκρουσης: μετωπική πρόσκρουση, πλευρική πρόσκρουση, πρόσκρουση στις κολώνες και δοκιμές προστασίας του αυχένα από τραυματισμό σε βίαιη οπίσθια πρόσκρουση. Ο οργανισμός EuroNCAP διεξάγει, επίσης, ένα ξεχωριστό αριθμό δοκιμών προστασίας των πεζών για να καταλήξει στη βαθμολογία της επιμέρους αυτής δοκιμής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα