Alpha Bank: Εφικτή η υλοποίηση του ΠΣΑ

Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2010 17:30

Εφικτή χαρακτηρίζουν την υλοποίηση του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης οι οικονομικοί αναλυτές της Alpha Bank, στο τελευταίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας.

Εκτιμούν δε ότι θα έχει ως κύρια επίπτωση την ενίσχυση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και τη σημαντική ενίσχυση της αναπτυξιακής της δυναμικής.

Σημειώνεται επίσης ότι η κυβέρνηση αποδεικνύει τώρα την αποφασιστικότητά της για την ακριβή υλοποίηση του προγράμματός της για τη μείωση του ελλείμματος της γενικής κυβέρνησης κάτω του 2,8% το 2012.

Στο οικονομικό δελτίο της τράπεζας αναφέρεται επίσης ότι η πτώση της εγχώριας ζήτησης αντικατοπτρίζεται ήδη κατά κύριο λόγο στην αύξηση της εγχώριας αποταμίευσης και στη σημαντική μείωση των εισαγωγών αγαθών (που υπερβαίνει το -35% το 2009).

Εκτιμάται ακόμη ότι όπως συνέβη στην περίοδο 1994-2001, η δημοσιονομική προσαρμογή και η συνεπαγόμενη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στην Ελλάδα συνδυάζονται με βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας της.

Εξάλλου, τόσο η δημοσιονομική προσαρμογή όσο και η ανάπτυξη της οικονομίας θα ενισχυθούν με την αποτελεσματική υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2007-2013 και την έγκαιρη απορρόφηση των επενδυτικών πόρων (που μπορούν να υπερβούν τα 16 δισ.ευρώ στην τριετία 2010-2012) από τα διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, επισημαίνεται στο δελτίο της Alpha Bank.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ



Σχολιασμένα