Τα διεθνή ΜΜΕ για την έγκριση του ΠΣΑ

Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2010 17:32

«Υπό αυστηρή παρακολούθηση –περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ– θα βρίσκεται η Ελλάδα κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς της να ισοσκελίσει τα δημόσια οικονομικά της τα προσεχή έτη», σημειώνει το BBC αναφερόμενο στην έγκριση του προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης από την Κομισιόν.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Telegraph, η Ελλάδα στην προσπάθειά της να νοικοκυρέψει την οικονομία της, ανέλαβε μια σειρά δεσμεύσεων, μεταξύ των οποίων και την περικοπή των αποδοχών στο δημόσιο τομέα, το πάγωμα των μισθών των δημόσιων υπαλλήλων, την αλλαγή της φορολογικής κλίμακας και την πάταξη της φοροδιαφυγής.

«Τμήματα της σοσιαλιστικής κυβέρνησης, όμως, διστάζουν να προβούν στην υλοποίηση όλων των μέτρων εξαιτίας των ανησυχιών για κοινωνική αναταραχή. Στο δημόσιο τομέα έχουν ήδη προγραμματιστεί απεργιακές κινητοποιήσεις», επισημαίνει η εφημερίδα.

Το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ιρλανδίας, RTE, θεωρεί ότι η Κομισιόν σπεύδει να χρησιμοποιήσει τις νέες εξουσίες που της παρέχει η Συνθήκη της Λισαβόνας και να θέσει την Ελλάδα σε ένα «ημι-μόνιμο» καθεστώς εποπτείας όσον αφορά στα δημόσια οικονομικά της.

Νομικές διαδικασίες εις βάρος της Ελλάδας δρομολογεί σήμερα η Κομισιόν για την υποβολή παραπλανητικών στοιχείων για τα δημόσια οικονομικά της, αναφέρουν σε σημερινό τους δημοσίευμα οι The Times.

«Σύμφωνα με τις διαδικασίες επιβολής κυρώσεων λόγω παραβατικής συμπεριφοράς, η ελληνική κυβέρνηση θα αναγκαστεί έως τις 15 Μαΐου να επιβάλλει το νομοθετικό πλαίσιο που θα την υποχρεώνει να καταρτίζει καταστάσεις δημοσιονομικών στοιχείων σε μηνιαία βάση γιατί διαφορετικά θα προσαχθεί στο δικαστήριο».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα