Επέστρεψε στα κέρδη η Shell

Νέες περικοπές θέσεων εργασίας
Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2010 15:25
REUTERS/LUKE MACGREGOR

Στην κερδοφορία επέστρεψε η Royal Dutch Shell κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου χάρη στην αύξηση των τιμών πετρελαίου, ωστόσο τα κέρδη ήταν περιορισμένα και χαμηλότερα των προσδοκιών εξαιτίας των χαμηλών περιθωρίων διύλισης.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, τα κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν το τέταρτο τρίμηνο στα 1,96 δισ. δολάρια, έναντι ζημιών 2,81 δισ. δολαρίων που είχε εμφανίσει το αντίστοιχο διάστημα του 2008.

Εξαιρουμένου του αντίκτυπου από τις τιμές και τα απούλητα αποθέματα, καθώς έκτακτων αποτελεσμάτων ύψους 1,6 δισ. δολαρίων, τα κέρδη της Shell υποχώρησαν στα 2,77 δισ. δολάρια από 3,89 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές τα ανέμεναν στα 3,01 δισ. δολάρια.

«Τα αποτελέσματά μας στο τέταρτο τρίμηνο του 2009 επηρεάστηκαν από την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Πίτερ Βόζερ. «Οι τιμές του πετρελαίου έχουν αυξηθεί σε σχέση με πέρυσι, αλλά οι τιμές φυσικού αερίου και τα περιθώρια διύλισης έχουν υποχωρήσει σημαντικά», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο Βόζερ ανακοίνωσε επίσης την απόλυση επιπλέον 1.000 υπαλλήλων, σε συνέχεια των 5.000 περικοπών που έγιναν πέρυσι. Οι νέες περικοπές αφορούν κυρίως τους τομείς διύλισης και χημικών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα